Resepi Ayam Masak Kicap dari Dapur Mak Nun
Bahan-bahan
1) 1 ekor / sebelah ayam
2) Halia sebesar ibu jari ( dipotong halus )
3) 1 biji Bawang besar ( dipotong bulat )
4) 2 Cili besar( dipotong )
5) 2 ulas bawang putih
6) Goreng ayam dulu ( ikut suka kalau nak garing atau setengah masak )
7) 1 sudu besar kicap pekat
8) 1 sudu besar sos tiram
9) Sedikit perahan asam jawa
10) 1 sudu kecil perencah secukup rasa Maggie
Cara-cara
1. Tumis halia dengan bawang putih.
2. Masukkan kicap, sos tiram, perahan asam jawa , air untuk kuah
dan tumis hingga masak.
3. Masukkan perencah secukup rasa Maggie , bawang besar , cili.
4. Akhir sekali masukkan ayam, gaul hingga rata dan tutup api.