Thursday, April 25, 2013

POPIA SALJI

Assalamualaikum semua,

dok fikir fikir sampai tua, apa nak masak pulak hari ni.... oh ya, aritu masak popia goreng ada lebih kulit popia, apakata kita jangan membazir masa , kita guna saja kulit popia untuk buat popia goreng salji...jom kita buat sekarang.





Tak rugi mencuba, sedap tak terkira, 2 balang habis dalam sekelip mata, orang yang buat tak sempat nak makan , kerling punya kerling anak-anak buah dah bawa balang sana sini....kita pun jadi macam budak-budak berebut-rebut dengan mereka.


BAHAN-BAHAN

Kulit popia dipotong empat segi 
2 cawan kopi serbuk nestum / susu tepung - blend halus
1/2 cawan kopi serbuk oat untuk kesihatan anda :-))- blend halus
1/2 cawan gula diblend halus

PENYEDIAAN

Kulit popia tadi digoreng kekuningan
dan disalut dengan bahan-bahan yang diblend halus di atas.

Ini cubaan pertama kami , sedap dan berbaloi. Habis comot muka anak-anak buah dengan susu tepung , sampai ada yang tersedk-sedak...sedap lah tuuuu!!!


SELAMAT MENCUBA